Zoeken (geef deel naam verblijf)

Tip: Onderaan vindt u informatie omtrent het vervoer naar uw vakantie-accommodatie op Texel.

Naar Den Helder voor Texel

Auto

Vanuit de Randstad is Texel in 1,5 uur te bereiken via Amsterdam, Hoorn en Den Helder. Vanuit het oosten van het land kunt u over de afsluitdijk naar Den Helder wordt vervolgens de kortste weg naar de veerboot aangegeven. Openbaar vervoer Vanaf het NS-station Den Helder vertrekt om ongeveer 15 minuten over het hele uur een bus naar de veerhaven. Daarmee heeft u directe aansluiting op de boot naar Texel.

De boot naar Texel
De verbinding wordt onderhouden door de TESO (Texels Eigen Stoomboot Onderneming). De veerboot vaart ieder uur van 6.30 uur t/m 21.30 uur. Op zon-en feestdagen vanaf 8.30 uur. In nog geen half uur wordt de oversteek vanuit Den Helder naar Texel gemaakt. Het is niet mogelijk (en niet nodig) om een plaats te reserveren.

Informatie m.b.t. tarieven, wachttijden en extra afvaarten vindt u op het internet: www.teso.nl en op NOS-Teletekst: pagina 723, of via telefoonnummer: 0222 - 369691 / 36 9690 / 369600.

Reisadvies voor de Texelse boot
Op drukke reisdagen kunnen er wachttijden zijn voor de Texelse boot. Ons reisadvies is om op drukke aankomstdagen in de ochtend, en op drukke vertrekdagen in de middag gebruik te maken van de veerdienst.

Op Texel

Openbaar vervoer

Op Texel zijn goede busverbindingen van en naar de boot.